Kezdőlap » ETCC » A Team Unicorse Kiss Norbival

A Team Unicorse Kiss Norbival

A Team Unicorse Kiss Norbival

A TEAM UNICORSE Kiss Norbival vág neki a 2014-es ETCC szezonnak. Kiss Norbi vezeti az Alfa Romeo 156 S2000-et az április 20-án megrendezésre kerülő FIA ETCC szezonnyitón a Paul Ricardon. Csapatunk a TEAM UNICORSE megállapodott Kiss Norberttel és csapatával, az OXXO ENERGY TRUCK RACE TEAM-el, melynek értelmében Norbival vágunk neki az európai kupasorozatnak.

 

Csapatunk a teljes szezonra leadta nevezését, és bár Norbi idén az FIA TRUCK RACE Európa Bajnoki címének megszerzésében is érdekelt, a két sorozat időbeosztása lehetővé teszi, hogy a kamionversenyzés mellett újra túraautóba ülhessen. Az elméleti megállapodás már a tél közepén megszületett a két csapat között, és mostanra minden részletet sikerült tisztáznunk.

 

A tervek szerint még tartunk egy ismerkedő tesztet a francia verseny előtt, hogy ott már teljes mértékben a finomhangolásra tudjunk koncentrálni. Az öt versenyhétvége közül kettő egybeesik a kamionbajnokság futamaival, így ezen még dolgozunk. Ami biztos, hogy mi mindenképpen ott leszünk. Borbandi Zsolt csapatvezető: “Nagyon örülök, hogy sikerült Norbival megegyeznünk. Ő mindenképpen az egyik legjobb magyar pilóta, és biztos vagyok benne, hogy rajta nem fog múlni a jó eredmény elérése. Másfelől azt is tudom, hogy az autónk versenyképes. Ez az autó a típus legutolsó WTCC-s fejlesztése.  A motor tavaly megkapta az Autotecnica Motori legfrissebb fejlesztő csomagját, aminek alapján a jelenlegi S2000-es szívómotorok között az egyik legerősebb. Ami Norbit illeti, figyelembe véve eddigi pályafutását, bármilyen eredményt is érünk el vele, az mérce lehet az autó, a csapat, és bármelyik jövőbeni versenyzőnk számára. Persze az autósportban nincsenek előre lejátszott meccsek, sok minden megtörténhet, mindenképpen kellő alázattal vágunk neki. Pezsgőt bontani ráérünk a végén.” A Paul Ricard versenypályán megrendezett első versenyhétvégéről az Eurosport 2-n április 22-én 18.00-kor láthatnak összefoglalót az érdeklődők.

 

Háttérinformációk:
Team Unicorse http://unicorse.hu
a csapat: http://unicorse.hu/csapat/#go_page_now
eredményeink: http://unicorse.hu/eredmenyek/#go_page_now
Alfa Romeo 156 S2000: http://unicorse.hu/autok/#go_page_now

Kiss Norbert autóversenyző : http://www.oxxoracing.com/hu/index.php?main=team&al=norbi

A versenysorozat/ FIA ETCC (Túraautó Európa Kupa):
http://unicorse.hu/#go_page_271
http://fiaetcc.com

 

Team Unicorse sajtóiroda
media@unicorse.hu


Hasonló cikkek